Custom Search

Uvod

Ugrabitve letal
Gorenje jeklenih stavb

O jeklu
Gorenje

Dvojčka

WTC7

Pentagon

Let 93

Dokazi

Zanimivosti

Uradna poročila

Bin Laden

Zakaj???

ZDA gre v vojno

PNAC

 

 

Kontakt

Kratice

Viri

 

Domov


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velika laž

Začetek vojne proti terorizmu lahko postavimo na dan 10. 9. 2001. Deseti, ne enajsti!!! Tega dne je imel obrambni minister D. Rumsfeld tiskovno konferenco na kateri je povedal, da je iz obrambnega ministrstva izpuhtelo 2,3 bilijona (ameriški triljoni) dolarjev. (Posnetek). Podatek bi bil prava senzacija in bi zagotovo polnil časopisne strani še nekaj mesecev, če se 11. septembra nebi (kako pripravno) zgodil teroristični napad na ZDA. Namesto, da bi prišli do spoznanja, da ima Pentagon preveč denarja in predvsem preveč požrešnih rok, ter temu primerno uvedli kontrolo ter zmanjšali vojaški proračun, je vlada zahtevala njegovo povečanje.

11. september 2001 je spremenil svet. Sprememba je bila vsekakor na slabše in večina ljudi za to še danes obtožuje Arabce, oziroma islamske fundamentaliste. Pa je to res?

Kljub temu, da so zaradi terorističnih napadov 11. septembra 2001, ZDA napadle Afganistan, FBI še danes, (april 2009) ne išče Bin Ladna zaradi sodelovanja pri tem napadu.

Pozorni opazovalci so kmalu opazili, da je s to zgodbo nekaj krepko narobe. Najbolj je v oči zbodel posnetek napadenega Pentagona. Luknja, ki je nastala v zidu Pentagona je bila premajhna, da bi skozi njo izginil ogromen avion, v zidu poleg te luknje pa ni bilo videti udarca kril in motorjev. Krila, na katerih so viseli 2 m veliki motorji iz jekla, titana in drugih izredno trdnih materialov, so izginila brez sledu. Priče, policisti in novinarji, ki so prišli na kraj dogodka le nekaj minut po napadu niso verjeli, da se je v stavbo zaletelo letalo.

Običajnim ljudem se ni zdelo nič posebnega, strokovnjaki pa so debelo pogledali, ko so slišali, da sta se dvojčka zrušila, še večje presenečenje pa je bilo, da se je zrušil blok 7 (WTC 7). Večina bo sedaj rekla: "Kakšen blok 7?" Res je, o njem se nikoli ne govori, kar je zgovoren podatek.
Zakaj so bili strokovnjaki tako začudeni? Zato ker se še nikoli in nikjer ni zgodilo, da bi se stolpnica iz jeklene konstrukcije, z ognjevarno zaščito, podrla. Kup stolpnic po celem svetu je že gorel, vključno z enim od dvojčkov, pa se ni niti ena zrušila, sedaj pa na enem mestu kar tri.

Novinarji, ki so s kamerami prišli v bližino mesta, kjer se je zrušilo letalo L93, na katerem naj bi se potniki uprli ugrabiteljem, niso videli in posneli niti trupel, niti ostankov letala. Vse skupaj je izgledalo, kot da bi nekdo odvrgel bombo. Razbitine letala pa so pobirali na področju velikem več kvadratnih kilometrov. Mrliški oglednik je izjavil, da je bil to najkrajši ogled v njegovi karieri, saj ni bilo nobenega trupla.

Nekaj pilotov je med brezdeljem, ki je zavladalo ob zaprtju letališč, šlo v simulator letenja za B737 in še sami so se poskusili zaleteti v WTC. Kljub temu, da je B737 manjše in okretnejše letalo od B767, nekateri sploh niso uspeli, drugim je to uspelo šele po več poskusih in s pristajalno hitrostjo. Ugrabiteljem, ki sploh še niso pilotirali večjega letala naj bi to uspelo v prvem poskusu. Kot strokovnjaki pa so pregledali tudi druge uradne podatke in odkrili še druge netočnosti. Zato so se združili v gibanje Piloti za resnico 911.
Pred časom sem o tem govoril s pilotom Adrie Airwaysa. Tudi on mi je potrdil izkušnje ameriških pilotov. Citiram: "Da bi se zaleteli v stolpnico bi bil potreben čudež, da bi se zaleteli v Pentagon pa tudi čudež ni mogoč."

Kasneje so se pojavljale novice, ki so sprožale dodatno začudenje. Nekaj potnikov je iz letala, tik pred strmoglavljenjem, telefoniralo domačim. Telefoniranje iz letala je mogoče le na nizki višini in potnikom, ki bi poskusili poklicati iz letala, ki strmoglavlja proti zemlji, v kratkem času nebi uspelo niti vzpostaviti zveze s klicanim, kaj šele, da bi se pogovarjali.

Največje začudenje pa je gotovo izzval kronski dokaz, da so ugrabitelji letal Arabci. Po tem, ko se je letalo zaletelo v enega od vojčkov in eksplodiralo v obliki ognjene krogle, ko se je stolpnica sesula, so iz ruševin potegnili NEPOŠKODOVAN potni list ugrabitelja, Satama Al Suqami-ja. Pomislite, črne skrinjice, ki so konstruirane za preživetje bombne eksplozije, (uradno) niso preživele trka, potni list pa ga je! Enako se je zgodilo z dokumenti ene od stevardes, ki je iz letala telefonirala. Ravno njene dokumente so našli nepoškodovane.

Vojaška letala, ki so jih poslali v zrak, da bi prestregla ugrabitelje so letela s četrtino svoje maksimalne hitrosti. Očitno se jim ni mudilo, da bi karkoli prestregli. Pa ne samo to, poletela niso iz najbližjih baz, ampak iz bolj oddaljenih.

Na slikah ugrabiteljev, ki nam jih še danes prikazujejo, so obrazi vsaj šestih ljudi, ki so še živi. Nihče se ni potrudil, da bi prikazal prave ugrabitelje, če so ti bili.

Vsa štiri letala so bila ugrabljena, ne da bi vsaj enemu pilotu uspelo poslati signal za nevarnost. Zelo nenavadno, kaj ne? Dostop v pilotsko kabino je že dolgo onemogočen.

V to, da so Arabci presenetili Američane, ugrabili letala in se zaleteli v WTC sem verjel cel 11. september. Verjetno zato, ker tisti dan nisem imel priložnosti poslušati radio in TV. Ko sem se naslednje jutro zbudil in poslušal novice sem bil prepričan, da je ameriška vlada to dejanje dopustila. Zakaj? Zato, ker en dan niso vedeli niti, da se napad pripravlja, nato pa so že vedeli, kdo so bili teroristi, kje so parkirali svoje avte itd. Nato sem prebral knjigo Meyssan Thierry-ja Velika laž: 11. september, ki se dobi v mnogih knjižnicah po Sloveniji. Ta knjiga se v glavnem ukvarja z napadom na Pentagon. Mnogo kasneje pa sem slučajno našel prvi film, ki je razkrival, da američani napada niso dopustili, pač pa so ga sami izvedli. Filmi, ki za svoj vir uporabljajo večinoma TV posnetke tistega dne, intervjuje z udeleženci in strokovnjaki, so vsaj trije. Informacij in krajših filmčkov, ki postavljajo uradno ameriško zgodbo pod vprašaj, je na internetu ogromno. Vendar pa je večina materiala v angleščini in drugih jezikih. Zato sem se odločil, da stvar predstavim tudi slovenskim internetnim uporabnikom, ki jim tuji jeziki predstavljajo manjšo ali večjo težavo.

Pri ogledu teh filmov je potrebno upoštevati, da so nastali v pogojih skrivanja informacij s strani vladnih agencij ZDA. Nekateri podatki, ki so prišli v javnost šele s pomočjo sodišča, pa še to močno okrnjeni (zaslišanja gasilcev) razkrivajo tudi druge možne razlage nekaterih dejstev in morda napake v filmih. Zato se pri pripravi te spletne strani naslanjam tudi na spletne strani tistih, ki uradno razlago podpirajo in zagovarjajo, pogosto z informacijami, ki v času nastanka filmov še niso bili dosegljivi. V določenih primerih te strani ponujajo tudi drugačno in povsem možno razlago določenih dogajanj.

Spletna stran bo zaradi obilice informacij, ki so na voljo še dolgo "v delu". V kolikor imate kakršnekoli informacije, pripombe ali popravke jih lahko sporočite po elektronski pošti.