Custom Search

Uvod

Dvojčka

WTC7

Dokazi
Preizkava

Pentagon

Let 93

Dokazi

Zanimivosti

Uradna poročila

Bin Laden

Zakaj???

ZDA gre v vojno

PNAC

 

 

Kontakt

Kratice

Viri

 

Domov


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WTC7

WTC 7 je bila 47 nadstropna stolpnica, katere ime je nekoliko zavajajoče. Medtem, ko je bil WTC kompleks (WTC 1 do WTC 6) zgrajen v sedemdesetih letih in je obkrožal WTC trg, je bila WTC 7 zgrajena okoli 100 m daleč od trga, na drugi strani ulice Vesey street. Gradnja WTC se je začela v letu 1985. Tudi konstrukcija stavbe se je razlikovala od ostalih WTC stavb. Kljub temu, da v to stolpnico ni priletelo letalo, se je pozno popoldne zrušila. Vzroki za njeno zrušenje ostajajo, kljub milijonom dolarjev, porabljenim za preizkavo, "nebeška skrivnost".

Lastništvo WTC 7 je bilo, za razliko od drugih stavb, vedno zasebno. 23. nadstropje je pred leti bilo temeljito prenovljeno, saj so v njem pripravili krizni komandni center za tedanjega župana Giulianija. Prenova je vsebovala

  • eksplozijsko odporna okna
  • Neodvisen in varen dotok vode in zraka
  • Sposobnost da zadrži veter s hitrostjo 320 km/h.

Tudi ta stavba je bila zgrajena iz močnih stebrov v jedru (25 stebrov) in 58-ih stebrov ob robu zgradbe.

WTC 7 je edina zgradba izven kompleksa WTC, ki se je zrušila.

Posnetek zrušenja WTC 7 so pokazali nizozemskemu strokovnjaku za kontrolirano rušenje, Danny-ju Jowenku. (Posnetek) Po ogledu je rekel, da gre za tipično implozijo in, da je to storila skupina strokovnjakov. Ko so mu povedali, da se je to zgodilo 11. 9. ni mogel verjeti. "Potem so pa morali hitro delati", je bil njegov komentar. "Zelo bi bil presenečen, če bi to bila posledica zrušitve dvojčkov. Tega si ne znam predstavljati." je izjavil, ko so mu citirali FEMA-ino poročilo.

WTC 7 IN ENRON

Se spomnite afere, ki je nastala ob propadu gigantskega podjetja Enron in nekaj manjših velikanov? Manj znano dejstvo je, da so v stavbi WTC 7 gostovali tudi varnostni službe FBI in CIA. Dokazi, ki so jih preiskovalci zbrali v zadevi Enron, so bili spravljeni ravno v tej stavbi. Z njenim uničenjem so bili uničeni tudi dokazi, kar je nekaj najbogatejših američanov rešilo ječe.