Custom Search

Uvod

Dvojčka

WTC7

Pentagon

Let 93

Dokazi

Zanimivosti

Uradna poročila

Bin Laden

Zakaj???

Denar

ZDA gre v vojno

PNAC

 

 

Kontakt

Kratice

Viri

 

Domov


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zakaj bi ZDA izvedle napad same nase in ubile nekaj tisoč državljanov???

Glede na vse podatke, dokaze, izogibanje dajanja podatkov v javnost, vse več ljudi verjame, da za napadi 11. septembra ne stoji Bil Laden s fantomsko Alkaido, ampak Američani. Pri tem pa se pojavlja vprašanje, zakaj bi oni ubili nekaj tisoč državljanov. Če se ne spuščamo v podrobnosti je odgovor le eden: DENAR.

Če se spustimo v podrobnosti pa lahko rečemo DENAR in SVETOVNA PREMOČ. Za slednje si preberite tudi poglavje PNAC - Projekt za novo ameriško stoletje. Ker pa svetovna premoč prinaša denar, lahko zadevo, brez škode, tudi poenostavimo.

Svetovna premoč

Takoj po napadih je velik del ameriške javnosti zahteval maščevanje in vlada mu je z veseljem ustregla. Zelo hitro so ugotovili, da za napadom stojijo Alkaida in njen poveljnik Osama Bin Laden. Zato so od talibanskega režima v Afganistanu zahtevali njegovo izročitev. Talibani so rekli: "Damo vam ga, ampak posredujte nam dokaze za njegovo vpletenost." Ker dokazov ni bilo, se je začela vojaška akcija. Moto vojaškega posredovanja je bil: "Kdor ni z nami je proti nam!" ZDA so zaprosile večino držav v okolici Afganistana za logistično pomoč. Seveda jim nobena država te pomoči ni mogla odkloniti. Nekatere zato, ker so voditelji verjeli ZDA in se jim je to zdelo upravičeno, drugi so se zbali njihove retorike, tretji zato, ker jim "Vojna proti terorizmu" koristi za njihove vojne proti raznim separatističnim ali osvobodilnim (kakor za koga) gibanjem. Turki imajo Kurde, Rusi Čečene...

ZDA so na ta način prišle do vojaških baz južno od Rusije, v njeni bližini, in to celo z ruskim blagoslovom. To je verjetno pomembno z dolgoročnega stališča, kratkoročno pa je napad na Afganistan pomenil le odskočno desko za napad na Irak, oziroma iraško nafto. V ta namen so sproducirali kup "dokazov" in pričevanj iraških disidentov o orožju za množično uničevanje. Pravzaprav jim dokazov ni bilo treba sproducirati, saj so imeli račune za vse orožje za množično uničevanje, ki so ga Sadamu Huseinu prodali. Na njihovo veliko žalost pa ga je očitno vsega porabil v vojni z Iranom in v boju s Kurdi.

Sedaj so v Iraku, svojo vojaško prisotnost v tej državi bodo sicer bistveno zmanjšali, ne bodo pa se umaknili. Ob ustreznem predsedniku in dobri propagandi, lahko napadejo tudi Iran. Velika vojaška prisotnost na tem območju pa vpliva tudi na vladarje ostalih držav v okolici, da ne rovarijo proti ZDA, in se upirajo njihovim željam in interesom. Ne pozabimo, da so na tem območju še ogromne zaloge nafte in ameriški apetiti po njej niso majhni.

Če se vam vse to zdi nemogoče si oglejte še poglavje ZDA gre v vojno.