Custom Search

Uvod

Dvojčka

WTC7

Pentagon

Let letala
Dokazno gradivo

Let 93

Dokazi

Zanimivosti

Uradna poročila

Bin Laden

Zakaj???

ZDA gre v vojno

PNAC

 

 

Kontakt

Kratice

Viri

 

Domov


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NAPAD NA PENTAGON

Če še nekako lahko verjamemo, da so se stolpnice v WTC zrušile zaradi ognja (no, dvema naj bi pomagal še udarec letala) pa so stvari veliko bolj zanimive in nedoločene pri napadu na Pentagon.

Najprej so sporočili, da je letalo, ki je zadelo Pentagon pilotiral izkušen pilot iz Saudske arabije. Kasneje se je izkazalo, da je ta pilot še vedno živ v Saudski Arabiji, zato so pilotiranja obtožili neizkušenega Hani Hanjour-ja. Njegov učitelj letenja je v intervjuju izjavil: " Še danes sem presenečen, da je lahko priletel v Pentagon. On sploh ni znal leteti!" Kljub tej izjavi so ga preizkovalci označili kot "najizkušenejšega pilota" v skupini.
Žal ne poznam nobenega pilota, govoril pa sem z nekaterimi, ki jih poznajo. Pravijo, da so jima piloti zatrdili, da je nemogoče, da bi nek amater zadel WTC (eden celo v zavoju) ter, da bi že njim to bila skorajda "operacija nemogoče". Vendar pa se, vsaj za laika, zdi zadeti WTC prava šala. Stolpnice so visoke, vidi se jih od daleč in le nos je potrebno usmeriti in morda malo zmanjšati hitrost.
Zaleteti se z letalom v Pentagon pa je že druga zgodba. Vse okoli so stavbe, ki so večinoma višje od Pentagona, ki je visok le okoli 25 m. Pentagon je bilo potrebno videti, se izogniti zračni obrambi, v zadnji fazi še leteti tik nad zemljo, pri tem podreti nekaj cestnih svetilk in se zaleteti v zid. Koliko enostavneje bi bilo usmeriti letalo le navzdol in direktno pikirati nad stavbo.

Pentagon ni običajna stavba, je verjetno najbolj varovana stavba v ZDA, morda celo na svetu. V to območje lahko letijo le vojaška letala, za vsa ostala je letenje prepovedano. Zato je naravnost neverjetno, da protizračna obramba ni reagirala. V bližini Pentagona je vojaško letališče, na katerem imajo lovce F-16. Ob ugrabitvi pa so v akcijo poslali letala z drugega, bolj oddaljenega letališča.

Thierry Meyssan, francoski novinar je napisal knjigo o čudežih povezanih z napadom na Pentagon. Glede na vse gradivo, ki ga je zbral je predvideval, da je tovornjak z eksplozivom eksplodiral ob zidu. Da bi ovrgli to trditev so oblasti najprej objavile pet slik iz varnostne kamere, ki pokažejo, da se je nekaj zaletelo v Pentagon, ne vidi pa se, kaj je priletelo, nato pa še celoten posnetek. Obstaja močan sum, da je posnetek ponarejen in to zelo malomarno. Nekaj let kasneje so objavili še en posnetek na katerem se prav tako ne vidi, kaj je priletelo v Pentagon. Oblasti pa nikoli niso objavile posnetkov drugih varnostnih kamer, ki so jh zasegli takoj po napadu, ki bi lahko bolje pokazali dogodke. Pravijo, da so agenti FBI obiskali vse lastnike varnostnih kamer le nekaj minut po napadu in zasegli posnetke.

Posnetek iz helikopterja kaže, da na kraju nesreče ni videti nobenih delov letala, sedežev, prtljage, trupel itd, videti pa je nepoškodovane lesene tulce za električne kable, celo nepoškodovan lesen stol, ki stoji ob zidu. Kmalu po napadu pa so se na travi ob stavbi v strelce postavili ljudje v oblekah in pobirali manjše delčke, medtem, ko so gasilci še gasili prizorišče. Kdo jih je tako hitro organiziral in kaj so iskali? Na koncu so ti ljudje odnesli veliko, prekrito škatlo s prizorišča a nihče ne ve, ne kam, ne kaj je bilo v njej. 1. februarja 2003 je razneslo Space shutle nad teksasom ko je potoval s hitrostjo približno 12.000 milj/uro. Ostanke Shutla in pilotov so našli raztresene na območju več sto kvadratnih kilometrov, potnikov in letala B757 pa ni bilo videti v Pentagonu. Pa vendarle, njihovo identiteto so odkrili po prstnih odtisih in DNK analizi.

Ena od teorij glede napada na Pentagon predvideva, da je v Pentagon priletel Global Hawk, voden izstrelek, ali kaj podobnega. Do decembra 2002 je bilo zgrajenih 6 Global Hawkov. Če je eden priletel v Pentagon, bi moral eden manjkati. Novinar Christopher Bolen je decembra 2002 govoril z zračnimi silami in ti so priznali, da so dva Global Hawka izgubili v operacijah, niso pa povedali v katerih.

Po nekaterih podatkih je letalo F77 je izginilo z radarjev blizu Ohia, uro kasneje pa se je pojavilo pri Washingtonu DC, ko je priletelo z velike višine. BBC je poročal, da je priletelo v spirali in naredlo skoraj popoln krog. Kako lahko pojasnimo izginotje letala z radarjev? In, če je v Pentagon priletel Global Hawk, kaj je bilo s potniki in posadko? Po uradnih podatkih so trupla zaposlenih iz Pentagona prepeljali najprej v mrtvašnico v Fort Belvoir, Virginia, od tam pa v Dover, Delaware, kjer je bila izvedena obdukcija. Tam je bila izvedena tudi obdukcija potnikov in posadke. Postavlja pa se vprašanje zakaj so dvakrat prepeljali trupla. Možen odgovor je, da se zakrije sled od kod so prišla trupla potnikov in posadke. Če je F77 pristal blizu Ohia, so lahko njihova trupla prepeljali v Dover v istem času kot mrtve uslužbence Pentagona. Ljudje v Dovru tako nebi mogli vedeti, da so trupla dobili iz dveh različnih lokacij.