Custom Search

Uvod

Dvojčka

WTC7

Pentagon

Let 93

Dokazi

Manjkajoči
Uničeni
Preživeli

Zanimivosti

Uradna poročila

Bin Laden

Zakaj???

ZDA gre v vojno

PNAC

 

 

Kontakt

Kratice

Viri

 

Domov


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOKAZI

Dokaze o 11. septembru lahko razdelimo na tri skupine:

 1. Manjkajoče
 2. Uničene
 3. Preživele

Manjkajoči dokazi vsebujejo uradne tajne informacije saj ti ne morejo biti potrjeni.

Velik del dokazov o zločinu 11. septembra je bil uničen ali pa je ostal nerazložen. Dogodek je in ostaja največja skrivnost v ZDA pri čemer se ne upošteva odgovornosti do javnosti s strani agencij, ki so jim dokazi zaupani.

Pregled dokazov kaže na izrazit vzorec uničenja ali zamolčanja dokazov ter blokiranje učinkovite preiskave s strani oblasti.

Dokazov, ki so jih oblasti sprostile je malo, tako malo da jih lahko kar naštejemo:

 1. Marec 2002: Objavljeno je bilo pet slik iz varnostne kamere na Pentagonu. To je bila vaba, katere namen je bil preprečiti neodvisno preiskavo. Obstaja močan sum, da so posnetki ponarejeni.
 2. Maj 2002: Objavljena je bila študija FEMA o kvaliteti izgradnje WTC (World Trade Center Building Performance Study) iz katere je razviden sistematičen napor, da bi zamolčali ali narobe interpretirali podatke o konstrukciji, istočasno pa v Prilogi C razkrijejo dokaze, ki kažejo na prisotnost eksploziva.
 3. November 2002: Razkrita je vsebina zvočnega posnetka šefa gasilcev Oreo Palmerja, ki je prišel na mesto trka v južnem stolpu. (Palmer: "Morali bi jih biti sposobni pogasiti z dvema (vodnima) linijama. Sporoči to, 78 nadstropje – imamo dva ločena ognjena žepa…")
 4. Avgust 2003: Objavljena je knjiga "Behind the Scenes: GROUND ZERO", ki razkriva pričanje gasilca Nicholasa DeMasija o najdbi treh črnih skrinjic od štirih na ruševinah WTC. V poročilu Komisije 11/9, ki je raziskovala napad je navedeno, da skrinjic niso našli.
 5. 22. julij 2004: Keanova Komisija je objavila svoje poročilo (9/11 Commission Report) katerega očitni ponaredki, izpuščanje podatkov, kontradiktornosti in spremenjen časovni potek demonstrira sistematično zakrivanje.
 6. 12. avgust 2005: New york Times je najavil objavo pogovorov z 503-mi gasilci in reševalci, ki so potekala med oktobrom 2001 in januarjem 2002 pod vodstvom komisarja New Yorka za požarno varnost Thomasa Von Essena, ki jih je zadrževala mestna oblast..
 7. Junij 2005: NIST je objavil osnutek končnega poročila. V njem se očitno izogiba svoji nalogi "ugotoviti zakaj in kako sta se WTC 1 in 2 zrušila po naletu letala" .
 8. 16. maj 2006: Obrambno ministrstvo objavi dva videa iz njihovih varnostnih kamer iz katerih se seveda ne vidi ali je v Pentagon res priletelo letalo.
 9. Julij 2006: Objavljeno je gradivo iz sojenja Zacarias Moussaoui-ju. Vsebujejo shemo lokacije napada na Pentagon z žrtvami, kopijo liste potnikov in podatke o telefonskih klicih iz vseh štirih letal.
 10. 11. Avgust 2006: NTSB je sprostil popoln prepis pogovorov kontrole zračnega prometa z vsemi štirimi letali. Set osmih dokumentov je objavila NSA na www.gwu.edu spletni strani.(1) Prepis vsebuje višinski profil in zemeljski potek poletov. V oči bode, da so za podatke o letu F93 uporabili le podatke iz najdenega zapisovalnika, pri vseh ostalih pa so uporabili tudi podatke iz radarskih postaj.

1. http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB196/index.htm